žarkovica

Alarmantna situacija sa psima u Dubrovniku

Situacija u Dubrovniku vezana za pse na Žarkovici je alarmantna. Državni inspektorat izdao je rješenje prema kojemu svi psi trebaju biti udomljeni u roku od 15 dana. To je iznimno malo vremena za zaista veliki broj pasa pa se mole da se odazovu svi koji mogu pomoći udomljavanjem i širenjem podataka o psima koje treba udomiti. Svih 204 pasa bit će oglašeno na www.adopt-zarkovica.eu.

Naime, odmah nakon prvog rješenja veterinarske inspekcije, udruga Prijatelji životinja, sklonište Udruge Pobjede iz Osijeka i sklonište Prijatelji iz Čakovca javili su se Gradu Dubrovniku i predstavili plan pomoći psima koji je zahtijevao hitne dogovore i promptno djelovanje kako bi svi psi bili što prije spremni za udomljavanje.

Rok je samo 15 dana; svi psi su popisani i objavljaju se na www.adopt-zarkovica.eu

Volonteri Udruge Pobjede iz Osijeka otišli su u Dubrovnik i uz logističku pomoć kolega iz Čakovca i Zagreba popisali sve pse te se obavljaju sva potrebna testiranja i liječenja. Psi su popisani, fotografirani i, uz sve informacije i opis, će biti objavljeni na web-stranici www.adopt-zarkovica.eu te na stranicama na Facebooku Adopt Zarkovica Dogs i Instagramu AdoptZarkovica.

Sada je zaista alarmantna situacija jer se radi o preko 200 pasa koje, prema novom rješenju Državnog inspektorata, treba sve pod hitno udomiti. Panika koja je trenutačno opravdana može se smanjiti upravo javljanjem zainteresiranih za udomljavanje te širenjem vijesti kako bi se znalo za ovu kriznu situaciju.

Prema novom rješenju Državnog inspektorata, svi psi sa Žarkovice moraju biti hitno udomljeni

U skloništima po Hrvatskoj nema mjesta, a i to nije dobro rješenje za pse. Stoga se može pomoći i privremenim smještajem, tj. pružanjem privremenog doma. Mnogi psi traže njegu i pod terapijama su na kojima moraju ostati do ozdravljenja. Ti psi trebaju mir i sigurnost doma.

Potrebna je i pomoć u volontiranju dok se svi psi ne udome, no s obzirom na hitnost situacije volonteri poručuju: „Spasimo pse, vremena je vrlo malo!”

Sve informacije o psima na www.adopt-zarkovica.eu bit će dostupne i na engleskom jeziku.

Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Izbornik