prijava

Prijava – Općina Bibinje

Predmet: Nadzor nad provedbom Zakona o zaštiti životinja u Općini Bibinje u Zadarskoj županiji – traži se

Poštovani, obraćamo Vam se kako bismo prijavili kršenje odredbi Zakona o zaštiti životinja (NN 102/17, 32/19) od strane Općine Bibinje u Zadarskoj županiji. Sukladno čl. 62. Zakona o zaštiti životinja poslove sakupljanja napuštenih ili izgubljenih životinja organiziraju i financiraju jedinice lokalne samouprave koje u tu svrhu dužne sklopiti ugovor za navedene poslove s registriranim skloništem.

Općina Bibinje nije sklopila ugovor s registriranim skloništem iz čega proizlazi da u toj općini ne postoji sustav zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja, čime Općina krši odredbe Zakona o zaštiti životinja.

Općina Bibinje nije u skladu s člankom 49. stavka 4., člankom 51. stavka 5. i člankom 62. stavka 5. i 6. Zakona o zaštiti životinja donijela Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca čime također krši Zakon o zaštiti životinja. Općina Bibinje nije prema članku 94. Zakona o zaštiti životinja osigurala provedbu kontrole mikročipiranja pasa.

Slijedom navedenoga, tražimo da veterinarska inspekcija provede inspekcijski nadzor u Općini Bibinje te osigura provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Molimo Vas da nas obavijestite o provedenom nadzoru.

S poštovanjem,

Ivana Lunka
Prijatelji životinja

U Zagrebu 13. prosinca 2019.


Poslano:

Državni inspektorat Republike Hrvatske
Sektor Veterinarske inspekcije
Šubićeva 29
10 000 Zagreb

Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Izbornik