O mreži

Mreža za zaštitu životinja osnovana je 2008. godine s ciljem umrežavanja istomišljenika za ostvarenje ciljeva poput promoviranja programa mikročipiranja i kastracije životinja u svrhu sprječavanja napuštanja i nekontroliranog razmnožavanja, kao i promoviranja udomljavanja umjesto kupnje kućnih životinja, te sličnih ciljeva u interesu napuštenih i drugih životinja.

Mreža je projekt udruge Prijatelji životinja koji ima za cilj međusobno povezivanje udruga, skloništa, pojedinaca i pojedinki kako bi razmijenili svoja iskustva. Osim članstvom, Mreža se bavi legislativom (predlaganje i poticanje provedbe zakona/pravilnika – što je najveći dio posla) i organizacijom zajedničkih akcija poput prosvjeda. Mrežu za zaštitu životinja koordinira voditelj Mreže čije radno mjesto financira udruga Prijatelji životinja.

Mreža za zaštitu životinja radi na edukaciji svojih članova, prosljeđuje korisne informacije članovima te sakuplja i šalje prijedloge izmjena zakona i pravilnika nadležnim institucijama.

Konkretne odluke i zaključci, uglavnom vezano uz pse i mačke s obzirom na to da se predstavnici udruga i skloništa bave udomljavanjem i tu su kompetentni, definiraju se kroz prikupljanje informacija na sastancima. Prijatelji životinja su se uz pomoć Mreže zalagali u Ministarstvu poljoprivrede za OVE PRIJEDLOGE vezane za pse i mačke te smo se svi zajedno založili za zabranu uzgoja životinja za krzno.

Mreža nije pravno tijelo. Prijatelji životinja pokrenuli su ovaj projekt s namjerom da se udruge koje se bave životinjama, a koje dijele temeljna načela postavljena u Mreži, ujedine za isti cilj – za životinje.
Izbornik