Općina Drenovci

Nadzor nad Općinom Drenovci

Predmet: Nadzor nad provedbom Zakona o zaštiti životinja u Općini Drenovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji – traži se

U ponedjeljak 12. travnja 2021. godine obaviješteni smo od strane mještana općine Drenovci da se na adresi Veliki Šor 173, Drenovci nalazi kuja sa šest do osam štenaca koja je tamo ostavljena te je nakon toga rodila štence. O njoj su se brinuli susjedi te su obavijestili komunalno redarstvo Općine kako bi se organizirao njezin smještaj u ovlaštenom skloništu.

Komunalni redar Općine Drenovci izašao je na teren 14. travnja 2021. u ulici Veliki Šor 173, fotografirao je pse, no nije kuji očitao mikročip te je obavijestio nalaznike pasa da će sklonište biti obaviješteno te da će doći po njih sljedećega dana.

U subotu, 17. travnja 2021. obaviješteni smo od strane mještana Drenovaca koji su se brinuli za pse da su svi nestali s lokacije Veliki Šor 173, Drenovci iako se prije toga nikada nisu iz nje udaljavali. Kontaktirano je sklonište za napuštene životinje Tip-Tip iz Vinkovaca je od njih primljena informacija da nemaju saznanja o psima te da ih Općina Drenovci nije kontaktirala.

Daljnji tijek događanja

Daljnjom potragom za informacijama saznali smo od mještana koji žele ostati anonimni da su psi smješteni u automobil te odvezeni u nepoznatom smjeru. Kako je komunalni redar bio obaviješten o psima još prije tjedan dana, a nije pokrenuo postupak njihova zbrinjavanja, tj. nije obavijestio ovlašteno sklonište, a psi su nakon toga netragom nestali, molimo Vas da provedete nadzor u Općini Drenovci te utvrdite okolnosti postupanja komunalnog redara i ovlaštene osobe u Općini, odnosno načelnika.

Općina Drenovci, prema informacijama kojima raspolažemo opstruira provedbu Zakona o zaštiti životinja te unatoč mnogim napuštenim životinjama koje se nalaze na njezinom području ne poduzima Zakonom propisane radnje, ne zbrinjava pse u skloništu i ne provodi svoje obveze iz čl. 94. Zakona o zaštiti životinja.

Slijedom navedenog, molimo Vas učinite nadzor u Općini Drenovci te prema ovlastima koje imate sukladnom zakonima utvrdite zašto komunalni redar ne postupa sukladno Zakonu ozaštiti životinja te da protiv odgovorne osobe podnesete prekršajni nalog zbog ne zbrinjavanja napuštenih životinja.

Molimo Vas da nas o provedenom nadzoru i izrečenim mjerama obavijestite.

S poštovanjem,
Luka Oman

Prijava poslana 22. travnja 2021. na e-mail: online-prijave@dirh.hr

Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Izbornik