Izračun cijene čakovečkog i osječkog skloništa za napuštene i izgubljene životinje

Izračun osječkog skloništa za životinje udruge Pobjede:

Cijena za primanje psa u sklonište je 1696,00 kn bez PDV-a, a to uključuje:

  • hvatanje i zbrinjavanje psa (hranjenje, skrb, veterinarsko-zdravstvena zaštita, cijepljenje protiv bjesnoće i mikročipiranje, kastracija/sterilizacija, oglašavanje, udomljavanje)
  • njihova usluga podrazumijeva i vođenje infocentra – primanje poziva o pronađenim/izgubljenim životinjama i izlazak na teren

Preporuka je svakako ne potpisivati ugovore na paušalne mjesečne ili godišnje iznose jer se to pokazalo neekonomično za gradove/općine i netransparentno (zbog izostanka procjene potrebe i zbog lošeg ili nikakvog izvještavanja u utrošenim sredstvima).

Prema njihovom iskustvu najbolje je definirati paušal po psu, jer će se na taj način skloništa morati potruditi pse što prije udomiti kako bi si smanjili troškove, kao i otvorili nova mjesta za prijem.

Iako od naplaćenog iznosa ne pokrivaju ukupan trošak koji sklonište ima, budući da su sklonište kapaciteta 180 pasa i provode niz aktivnosti, projekata i programa, primjer su kako su neprofitna i dobro organizirana skloništa i ekonomski održiva za gradove i općine jer su motivirana i imaju mogućnost financirati se, djelomično, i iz drugih izvora: kroz projekte, suradnje, partnerstva, eu-fondove i slično (još bolje s Gradom/Općinom kao partnerom).

Osim toga, neprofitna skloništa prepoznata od lokalne zajednice uvijek imaju podršku svojih sugrađana koji su spremni pomoći kada je potrebno – volontiranjem, doniranjem, udomljavanjem ili privremenim udomljavanjem.

Neprofitna skloništa rade primarno i na korijenu problema i prevenciji – educiraju, informiraju, promiču udomljavanje i pozitivne vrijednosti, promiču volontiranje i aktivno građanstvo.

Izračun čakovečkog skloništa za životinje Prijatelji životinja:

Kao neprofitna udruga nemaju cijenu za dan u skloništu.

Njihova cijena je 1250,00 kn po životinji jednokratno te imaju paušal za troškove skloništa:

  • 3000 kn za male općine
  • 5000 kn, 7000 kn, 9000 kn, 12 000 kn za veće općine
  • 20 000 kn za dva manja grada
  • 200 000 kn za Grad Čakovec

Kako su nam prenijeli, kada se sve zbroji, to otprilike čini 40% njihovih ukupnih troškova, a ostalo skupljaju kroz donacije.

Izbornik